newsletter archive 550x300Организацијата Лулка секој месец го објавува својот Електронски информатор наменет за трудници, родители и професионалци од областа на здравството.

Во него може да прочитате за активностите на организацијата Лулка, за проектите кои се планираат, да најдете извештаи за оние проекти кои веќе се завршени. Тука обајвуваме и информации кои се едукативни, новости од Македонија и од странство во врска со програмските насоки на кои работи организацијата Лулка, новини во врска со негата и третманот на новородените и предвреме родените од аспект на родителите, информации од глобалните организации и случувања во светот.

Прочитајте го најновото издание на нашиот електронски билтен


PreMama Duo 250x250

 

 

ikonka

newsletter archive icon 2

 


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 logo konceptmama