По породувањето и враќањето на мајката и бебето, дома ништо повеќе не е исто. Целото семејство се прилагодува кон потребите на најновиот член на семејството, на кого најмногу му е потребна помош.

Медицнските експерти се надеваат дека повлекувањето на студијата од 1998 која ги уплаши родителите и ја зачна контроверзноста конечно ќе им помогне на луѓето да се чувствуваат удобно во врска со вакцинациите. Од Kate Rope

Подригнувањето е значаен сегмент од хранењето на вашето бебе. Колку што хранењето знае да биде задоволство за секоја мајка и има огромно значење во зближувањето помеѓу мајката и нејзиното бебе, исто толку може да донесе непријатност и фрустрација кај родителите доколку не се врши правилно.

Дури и многу мали, бебињата може да покажат агресивно однесување како врескање или замавнување. Но, како треба да реагирате ако вашето 11-месечно бебе удри друго бебе?

На родителите им е важно нивните бебиња да спијат затоа што тоа време им е потребно да ги завршат обврските кои не се поврзани со грижата за бебето. Меѓутоа, важноста на сонот за целокупниот развој на детето е повеќекратна – еве и зошто...

Шакира ја сподели фотографијата од своите двe омилени мочиња, Пике и малиот Милан. На фотографијата, 26-годишниот тато Пике го бакнува својот син во обравчето.

Собата е простор во кој поминуваме голем дел од денот, простор во кој заспиваме и се будиме, а кога станува збор за децата, простор во кој си играат и ја развиваат својата фантазија.

Што сакаат вашите златца во нивните (некршливи) чинии можеби не е токму тоа што вие би преферирале тие да јадат - дури и ако обожаваат зеленчук.

Подкатегории

PreMama Duo 250x250

 

 

ikonka

newsletter archive icon 2

 


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 logo konceptmama