Перзистирањето на лошите навики во кои спаѓаат цицањето на прстите, цуцли лажалки, како и цицањето на некои делови од облеката или предмети може да предизвикаат аномалии во поставеноста на забите кај децата.

Да се биде татко е еднакво важно и остава скоро ист впечаток како и да се биде мајка. И таткото воспоставува врска со бебето уште од самиот почеток. Честопати кај неискусните татковци се јавуваат стравови кои лесно може да се надминат, а ние ви даваме совети за најчестите случаи.

Што се добива кога ќе ја искомбинирате љубовта на една мајка кон нејзиното дете и фотографијатa? - Волшебен свет од фотографии кои ја доловуваат магијата на Happily Ever AfterНикол Лепер, мајка од Илионис, „опседната“ со бајки, се здружила со фотографката Венди Ригенс за да создадат чудесна земја од фотографии за нејзината 9-месечна ќерка, Меди.

Подригнувањето е многу значаен дел од хранењето на бебето. Доколку се врши правилно и бебето редовно подригнува, тоа спие помирно, има помала количината на проголтан воздух во желудникот и цревата и се намалува интензитетот на познатите бебешки колики до 3 месечна возраст.

Сите мајки знаат дека мајчиното млеко е најдобра храна за бебето. Меѓутоа, постојат уште многу други факти во оваа чудесна течност кои досега, веројатно, не сте ги знаеле...

Секоја возраст има свои посебности и бара определени материјали, средства и играчки за детските активности.

ФОКУСИРАЈТЕ ГО ВАШЕТО ВНИМАНИЕ

Не постојат две деца кои се исти, па пронаоѓањето на начини на кои може да направите секое дете да се чувстувва посебно не е секогаш лесно. Користете ги овие 5 совети за да се ангажирате околку своите деца и да направите секое од нив да се чувствува посебно.

Кога бебето конечно ќе стигне дома, повеќето мајки не се подготвени на сѐ она што ги очекува. Секој кој ќе дојде однадвор има своја верзија за тоа како треба бебето да се негува, дои, бања, облекува, па многу чесно новопечените мајки се збунети.

Подкатегории

PreMama Duo 250x250

 

 

ikonka

newsletter archive icon 2

 


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 logo konceptmama