Здружението Лулка во соработка со СОС Детско Село - Советодавен центар за родители и деца Гази Баба спроведе работилница за промоција и унапредување на доењето за жени / мајки од семејства во социјален ризик - ромски семејства.

Работилницата се одржа во текот на Јули 2013 година. Работилницата ја водеше педијатар Др. Денис Ал Кхалили.


 

 

 Babytol baner

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama