Здружението Лулка во соработка со СОС Детско Село - Советодавен центар за родители и деца Гази Баба спроведе работилница за промоција и унапредување на доењето за жени / мајки од семејства во социјален ризик - ромски семејства.

Работилницата се одржа во текот на Јули 2013 година. Работилницата ја водеше педијатар Др. Денис Ал Кхалили.