Благодарница за Лулка од СОС Детско Село Македонија беше врачена на прославата за денот на основачот на СОС Детско Село Hermann Gmeiner.

Во 2013 година и Лулка се најде меѓу организациите кои добија благодарница за поддршката која ја даваат на организацијата СОС Детско Село и на корисниците. Соработката на Лулка со СОС Детско Село донесе прекрасни искуства за нашата организација, а истовремено ни овозможи пласирање на информациите на оние на кои тие им се најмногу потребни.


 

 

 Babytol baner

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama