Светскиот ден на предвременото породување е можност да се обрне внимание на тежината на овој проблем, поврзан со смрт и инвалидитет и на болката и страдањето кое го предизвикува предвремено породување за родителите и најблиското семејство.

Светскиот ден дава и шанса да се говори за решенијата. Оваа година темата на одбележувањето беше "Let them thrive” (Нека напредуваат), фокусирајќи се на квалитетот, еднаквоста и достоинството. Погледнете го нашиот извештај за активностите.
Извештај на Лулка за активностите поврзани со Светскиот ден на предвременото породување.

 

Slika web3