По завршувањето на старата 2017-та година можеме со гордост да ги соопштиме резултатите и искуствата од реализираниот проект Лулка Караван во 10 градови во Македонија.

Проектот беше реализиран во текот на септемви и откомври 2017 година. За прв пат на граѓаните, на трудниците, нивните партнери, на родителите и заинтересираните здравствени работници им беше овозможено да присуствуваат на бесплатни работилници за бременост, породување и доење. Ваква можност имаа граѓаните од Куманово, Велес, Струга, Охрид, Тетово, Гостивар, Штип, Струмица, Прилеп и Битола.
Целиот проект се реализираше под покровителство и во соработка со компанијата PharmaS. Прочитајте го нашиот извештај за проектот.
Извештај за реализиран проектот „Лулка Караван во 10 градови во Македонија“

 

glaveneventkaravan1 mala