Тимот на организацијата Лулка имаше можност да се запознае со гинеколозите од цела Македонија на стручниот состанок на ЗПГАМ, кој се одржа на 02.12.2017 година во салата на ГОБ „8-ми Септември“.

Slika web4Веруваме дека ова е почеток на една соработка која ќе донесе позитивен момент и за гинеколозите, и за нас како граѓанска организација Лулка, која ги застапува интересите на трудниците и родителите. Благодарни сме на раководството на ЗПГАМ за подадената рака и се надеваме на понатамошна успешна соработка.


 

 

 Babytol baner

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama