Тимот на организацијата Лулка имаше можност да се запознае со гинеколозите од цела Македонија на стручниот состанок на ЗПГАМ, кој се одржа на 02.12.2017 година во салата на ГОБ „8-ми Септември“.

Slika web4Веруваме дека ова е почеток на една соработка која ќе донесе позитивен момент и за гинеколозите, и за нас како граѓанска организација Лулка, која ги застапува интересите на трудниците и родителите. Благодарни сме на раководството на ЗПГАМ за подадената рака и се надеваме на понатамошна успешна соработка.