Моменти од работилницата на EFCNI во Минхен, Германија, каде Лулка учествуваше на дводневна обука за проектот Европски стандарди за грижа за новородени (Level II Workshop on the European Standards of Care for Newborn Health project).

IMG 5132 malaОрганизатор на овие активности е EFCNI, a Лулка учествува во овие активности заедно со голем број организации од сите држави во Европа. 

Во рамки на активностите од програмата на Лулка за поддршка на предвреме родените бебиња и нивните семејства, организацијата Лулка учествува како претставник од Македонија во процесот на креирање, промовирање и имплементирање на Стандардите за грижа на новородените, проект кој се реализира на ниво на Европа.

Повеќе за проектот European Standards of Care for Newborn Health


 

 

 Babytol baner

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama