На 07. Февруари 2018 година организацијата Лулка, заедно со уште 10-тина други пациентски организации, потпиша меморандум за соработка со Унијата на здруженија на медицински сестри, акушерки и техничари.

Целта на меморандумот е да се воспостави соработка за подобра грижа, нега и едукација на пациентите и нивните семејства. Заедно мора да делуваме за подобра нега на трудниците, родителите, новородените и предвреме родените.

 

Sliki net26

 

Sliki net25


 

 

 Pregnatol DHA MKD Lulka no2

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama