На 07. Февруари 2018 година организацијата Лулка, заедно со уште 10-тина други пациентски организации, потпиша меморандум за соработка со Унијата на здруженија на медицински сестри, акушерки и техничари.

Педијатар и основач на организацијата Лулка, Др Денис Ал Кхалили повторно ќе гостува на ТВ Телма, во емисијата 0м+ со Марија. Два пати месечно во вторник, ќе разговараме за она што е значајно за здрава бременост и здрави бебиња.

newsletter archive 550x300Организацијата Лулка секој месец го објавува својот Електронски информатор наменет за трудници, родители и професионалци од областа на здравството.

Моменти од работилницата на EFCNI во Минхен, Германија, каде Лулка учествуваше на дводневна обука за проектот Европски стандарди за грижа за новородени (Level II Workshop on the European Standards of Care for Newborn Health project).

 

 

 Pregnatol DHA MKD Lulka no2

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama