Тимот на организацијата Лулка имаше можност да се запознае со гинеколозите од цела Македонија на стручниот состанок на ЗПГАМ, кој се одржа на 02.12.2017 година во салата на ГОБ „8-ми Септември“.

По завршувањето на старата 2017-та година можеме со гордост да ги соопштиме резултатите и искуствата од реализираниот проект Лулка Караван во 10 градови во Македонија.

Светскиот ден на предвременото породување е можност да се обрне внимание на тежината на овој проблем, поврзан со смрт и инвалидитет и на болката и страдањето кое го предизвикува предвремено породување за родителите и најблиското семејство.

Организацијата Лулка како застапник (endorser) на организацијата WABA во Република Македонија, ја одбележа Светската недела на доењето од 01. до 07-ми Август 2017 година и спроведе низа активности за заштита, промоција и поддршка на доењето пред и во текот на Светската недела на доењето.

 

 

 Pregnatol DHA MKD Lulka no2

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama