Во склоп на соработката на НВО-Здружението за грижа и едукација на бремени жени, мајки и деца ЛУЛКА и Советодавниот центар за родители и деца на Гази Баба при СОС Детско Село - Скопје, беа одржани следните четири работилници.

01.02.2013 - Организатори и спроведувачи на овој настан беа Општина Кисела Вода, Волонтерски Центар Скопје и Здружение ЛУЛКА. Панел дискусијата се одржа на 1ви феврурари 2013 год. во салата на Општина Кисела Вода, а ја посетија 43 припаднички на понежниот пол.

Секоја година во светот 15 милиони бебиња се раѓаат предвремено. Во Македонија 16 % од сите раѓања се предвремени, т.е. пред 37 гестациска недела.

Скопје, 14.05.2014 - Во Европа, едно од секои 10 новородени бебиња се раѓа предвреме, односно 500.000 бебиња секоја година.

 

 

 Pregnatol DHA MKD Lulka no2

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama