Скопје, 09.04.2014 - Секоја година, 15 милиони бебиња се раѓаат пред очекуваниот термин. За жал, над 1 милион од овие бебиња умираат, а многу повеќе се соочуваат со сериозни и доживотни здравствени проблеми. Предвременото породување е проблем кој може да му се случи на секој од нас, независно од земјата во која живееме, нашата култура или социоекономскиот статус.

Лулка – Здружение за грижа и едукација на бремени жени, мајки и деца Скопје е невладина и непрофитна организација која е основана во Јуни 2009 година.

Филантропијата и Вашата донација со Лулка добиваат една поинаква, подлабока димензија. Нашите активности се благородни, а нашата цел е здравјето и благосостојбата на најмалите, на нашите деца, поради кои постоиме и поради кои се врти светот.

Една од главните карактеристики на модерното општество е постојаната трка со времето и борбата за егзистенција. Денес, модерниот начин на живот постепено препокрива некои значајни сегменти од секојдневието, пред се комуникацијата помеѓу луѓето во и вон семејството.

 

 

 Pregnatol DHA MKD Lulka no2

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama