(Комерцијален текст) Uriage  e француска козметика која нуди широка палета на производи кои се користат во секојдневна нега на кожата. Како основа  врз која се темели дејството на целата козметика е тоа што составен дел во сите производи на Uriage е Uriage Термална вода.

Slika kolekcija

 

Uriage Термална вода извира на западната страна на масивот Белдона во Франција на надморска височина од 4800 метри поминувајќи низ повеќеслојни стени, во тек од 75 години долг пат, постепено се збогатува со минерали и олигоелементи.Термалната вода ја хидрира кожата, смирува, опоравува, има антиоксидационо својство, ја омекнува кожата,формира заштитен филм и ја зајакнува кожната бариера. 

Сите производи на Uriage се:

  • Хипоалергени, без парабени, мириси и вештачки бои
  • Дерматолошки и офталмолошки тестирани препарати

Повеќе информации може да најдете на: https://www.uriage.com/AA/en

 

Линија за  Нега на бебе  уште од првиот ден (1st Bebe линија)

  • За хигиена: шампон, крема Lavante за бањање
  • За секојдневна нега на кожа: млеко, крема, cold зимска крема, крема за пеленска регија 
  • Препарати наменети за посебни состојби на кожата на децата: млеко против теменици, крема за периорална нега, Cu - Zn спреј за обнова на кожа.
  • Третман на сува и многу сува кожа - Xemose линија

baby range mala


 

 

 Pregnatol DHA MKD Lulka no2

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama