Организацијата Лулка работи на подобрување на условите и поддршката која ја добиваат трудниците, родилките и родителите по породувањето и во текот на одгледувањето и воспитувањето на детето.

 

Во рамки на нашите активности спроведуваме бројни акции и проекти за едукација и поддршка, но уште многу треба да се направи на системски план, за да се обезбеди подобро здравје и попозитивно искуство на трудниците, родилките со бебињата, на родителите со нивните деца. На ТВ Телма, во емисијата 0м+ Др Денис Ал Кхалили од организацијата Лулка разговара за значењето на индивидуалниот простап и поддршка, за татковците и нивниот пристап во родилната сала како поддршка на мајката која раѓа, за значењето на доењето за нашиот здравствен систем и заштедата која ја овозможува поддршката на доењето, за елементите кои се важни за да можеме да кажеме дека една трудница, родилка и мајка добива соодветна поддршка.

Погледнете ја целата емисија и дознајте повеќе за овие важни теми!

 


 

 

 Pregnatol DHA MKD Lulka no2

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama