Собата е простор во кој поминуваме голем дел од денот, простор во кој заспиваме и се будиме, а кога станува збор за децата, простор во кој си играат и ја развиваат својата фантазија.

Токму затоа треба да биде светол, весел и шарен, така уреден за да му го привлекува и задржува вниманието на детето, а воедно и да го расположува.

Ви изгледа малку комплицирано? Ние одбравме неколку типови на соби кои може да ве инспирираат кога ќе решите да уредите соба или можеби дел од собата за вашето дете. Важно е да напоменеме дека се препорачува децата да спијат во истата соба со своите родители до својата 3та година. Разгледајте ја галеријата подолу и уживајте!

ЗАЈЧЕ ЗАЈЧЕ

Сѐ што ви е потребно за прекрасно мало дувленце

                          

 

КАСАНДРА

Прекрасни цветови и извонредни дезени

 

 

МАЛА ГРАДИНА

Време е за игра во малата тајна градина

 

 

ЖИВОТИНСКО ЦАРСТВО

Запознаваме нови другарчиња

 

 

СЛАТКА ПРИРОДА

Сонови во движење, легенда вредна да се раскажува одново и одново...

 

 

ВОДНО КОЊЧЕ

Мал свет исполнет со зајчиња, цветови и пеперутки

 

 

ЛЕТАЛА

Љубовта е прекрасна

 

 

КРИЕНКА

Сафари во соба за авантури во џунглата

 

 

 

 Pregnatol DHA MKD Lulka no2

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama