Играта е составен дел од растот и развојот на детето. Преку играта се развиваат целокупните психички и физички функции на детето. Преку играта родителите може да го поттикнат развојот на детето, но и да забележат доколку нешто отстапува.

Погледнете како да го поттикнете Вашето дете да си игра, како да создадете приказна и да ја поттикнете фантазијата на детето. Ова е само дел од разговорот на Др Денис Ал Кхалили во емисијата 0м+ на ТВ Телма. 

 

 


 

 

 Pregnatol DHA MKD Lulka no2

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama