Принцот William и Kate Middleton го посетија штабот на Child Bereavement U.K во High Wycombe (град близу Лондон) во вторникот. William е патрон на добротворната акција преку која им се помага на родителите да продолжат со животот по смртта на нивното дете.

Kate исто така е зафатена со волонтирање кај извидниците. Бремената војвотка беше насмеана додкеа се поздравуваше со домаќините. Исто така, клекна за да ги прифати цвеќињата од едно младо момче и слатко ги прифати плишаните играчки и подароци од народот. И додека не беше важно во што е облечена, туку важно беше што прави, Kate сепак успеа да изгледа модерно за време на нејзината филантропска посета. Да бидеме искрени, можеби не можеме да изгледаме како Kate, но секако можеме да дадеме позитивен придонес како војвотката. 
                   

 

 

 Pregnatol DHA MKD Lulka no2

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama