Светскиот ден на предвременото породување е можност да се обрне внимание на тежината на овој проблем, поврзан со смрт и инвалидитет и на болката и страдањето кое го предизвикува предвремено породување за родителите и најблиското семејство.

Светскиот ден дава и шанса да се говори за решенијата. Оваа година темата на одбележувањето беше "Let them thrive” (Нека напредуваат), фокусирајќи се на квалитетот, еднаквоста и достоинството. Погледнете го нашиот извештај за активностите.
Извештај на Лулка за активностите поврзани со Светскиот ден на предвременото породување.

 

Slika web3


 

 

 Babytol baner

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama