Поддршката на предвремено родените бебиња, деца и нивните семејства е еден од трите главни фокуси на организацијата ЛУЛКА. Организацијата Лулка е дел од пан-европска мрежа на родителски организации под покровителство на фондацијата EFCNI (Европска фондација за грижа за новородени) со седиште во Германија.

 

Преку нашата Платформа ПремНова овозможуваме слободна комуникација со родителите и другите засегнати фактори и ги поддржуваме во нивната битка, во текот на престојот на бебето во болница и по доаѓањето дома.

Погледнете ги активностите на Платформата ПремНова на Facebook и придружете се доколку имате предвремено породување и/или предвреме родено дете. Во текот на октомври 2016 година организацијата Лулка спроведе неформално истражување преку анонимен прашалник наменет за сите родители кои имале предвремено породување. Резултатите од прашалникот беа презентирани на Панел-дискусијата по повод 17-ти Ноември. Организацијата Лулка организираше и прес-конференција каде ја информираше јавноста за досегашните и идни активности за поддршка на родителите кои имаат предвреме родено бебе.

17-ти Ноември е ден на овие родители, на овие бебиња, на овие семејства.


 

 

 Babytol baner

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama