Државниот завод за статистика ги објави најновите податоци за наталитетот во Македонија.

Жената седи на крајот од креветот. Носи развлечени тренерки и маичка. Косата и е несредена и нема шминка. Ликот и е тажен, а погледот неодреден. Или можеби неколку солзи се тркалаат по образите. 

Правилното покачување на тежината во текот на бременоста со здрава, балансирана исхрана е добар знак дека вашето бебе ги добива хранливите материи кои му се потребни за соодветно да расте.

Грчевите на стомачето кај бебето се јавуваат во првите три месеци по раѓањето и најчесто се безопасни. Доколку мајката дои, храната која таа ја внесува при редовните оброци делува на млекото и на бебето што цица.

Првата посета на детето во стоматолошката амбуланта е исклучително важна. Таа може да биде добра основа за постигнување на идните цели, особено ако на првата посета детето дојде во стоматолошка ординација со здрави заби и уста, односно без акутни проблеми.

Подкатегории

 

 

 Pregnatol DHA MKD Lulka no2

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama