Слатко бебе, згоден маж и супер тело во бикини? Поранешниот супер модел на Victoria’s Secret, Gisele Bundchen докажа дека некои жени може да имаат сѐ кога прошета по плажата во Costa Rica во средата на 13ти март, во шарено бикини што открива, заедно со својата ќеркичка Vivian Lake и сопругот Tom Brady.

Собата е простор во кој поминуваме голем дел од денот, простор во кој заспиваме и се будиме, а кога станува збор за децата, простор во кој си играат и ја развиваат својата фантазија.

По породувањето и враќањето на мајката и бебето, дома ништо повеќе не е исто. Целото семејство се прилагодува кон потребите на најновиот член на семејството, на кого најмногу му е потребна помош.

Медицнските експерти се надеваат дека повлекувањето на студијата од 1998 која ги уплаши родителите и ја зачна контроверзноста конечно ќе им помогне на луѓето да се чувствуваат удобно во врска со вакцинациите. Од Kate Rope

Подригнувањето е значаен сегмент од хранењето на вашето бебе. Колку што хранењето знае да биде задоволство за секоја мајка и има огромно значење во зближувањето помеѓу мајката и нејзиното бебе, исто толку може да донесе непријатност и фрустрација кај родителите доколку не се врши правилно.

Дури и многу мали, бебињата може да покажат агресивно однесување како врескање или замавнување. Но, како треба да реагирате ако вашето 11-месечно бебе удри друго бебе?

На родителите им е важно нивните бебиња да спијат затоа што тоа време им е потребно да ги завршат обврските кои не се поврзани со грижата за бебето. Меѓутоа, важноста на сонот за целокупниот развој на детето е повеќекратна – еве и зошто...

Шакира ја сподели фотографијата од своите двe омилени мочиња, Пике и малиот Милан. На фотографијата, 26-годишниот тато Пике го бакнува својот син во обравчето.

Подкатегории

 

 

 Pregnatol DHA MKD Lulka no2

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama