Се подготвувате за посета на Ваши пријатели или роднини? Го планирате првиот одмор со Вашето бебе? Дилемата е кога и како сте подготвени за првото патување со авион со Вашето бебе. Што СЕ Ви е потребно?

Апетитот на децата е мистерија, главоболка на секој родител, особено на мајките, кои секако сакаат детето да биде здраво, да јаде здрава храна и да има добар апетит. Децата некогаш јадат повеќе, некогаш помалку, одреден период преферираат едни продукти, за по некое време да се промени афинитетот на детето и да почне да го одбва она што до неодамна било одличен оброк.

Многу важна улога во секојдневието на сите родители имаат установите и услугите кои ни се достапни. За да Ви помогнеме да се снајдете во новата родителска улога и обврски, Советот на родители на Лулка Ви обезбеди информации кои, се надеваме, ќе Ви го олеснат целиот процес на адаптација и ќе придонесеме за позитивно родителско искуство. Во продолжение следуваат повеќе корисни линкови:

Играта е составен дел од растот и развојот на детето. Преку играта се развиваат целокупните психички и физички функции на детето. Преку играта родителите може да го поттикнат развојот на детето, но и да забележат доколку нешто отстапува.

 

Советот на родители на организацијата Лулка Ви подарува искрена приказна од еден храбар татко кој одлучува да се грижи за своето мало бебе, во услови кога неговата жена мора да се врати на работното место, кратко откако се породила. Традиционално, мајките биле целосно ангажирани во делот околу негата, грижата и воспитувањето на децата, а во исто време и за  комплетна грижа за домот.

(Комерцијален текст) Виолета DOUBLE CARE пелени. Се што ви треба за совршена нега на вашето бебе!

Безбедноста во домот е нешто на кое не мислиме во првите недели и месеци по доаѓањето со бебето дома. Но како што тоа расте, почнува да комуницира со својата околина, бебето покажува радозналост, почнува да лази, може да се стркала од креветот на кој претходно безбедно си лежело.

(Комерцијален текст) Uriage  e француска козметика која нуди широка палета на производи кои се користат во секојдневна нега на кожата. Како основа  врз која се темели дејството на целата козметика е тоа што составен дел во сите производи на Uriage е Uriage Термална вода.

Подкатегории

 

 

 Pregnatol DHA MKD Lulka no2

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama