Да, моето дете има 2 години и 5 месеци. Машко, син на тато... Минатото лето се обидовме да се откажеме од пелени, но бидејќи ги наводенивме гаќите и панталоните, решивме да го одложиме откажувањето. Сега веќе немаше каде.

Драги родители, продолжуваат активностите и работилниците на Лулка и во месец мај. Ви ја претставуваме нашата нова активност за поддршка на родителите „Родителски форум - Најважните теми за родителите и децата“ кој ќе се одржи во среда на 23.05.2018 година од 18-20 часот во Хотел Порта.

A што е татко? Крвно сродство, некој кој ти е најблизок после оној кој те родил. Кај нас скоро и да не се знае и да не се одбележува Денот на татковците, а на интернет може да се види дека западниот свет последниве денови е во знак на татковците.

Дојде време за втората колумна на еден татко на две ипол годишно дете. Е да, секој што мисли дека е лесно да бидеш татко, па нели мајките најчесто го носат целиот товар, се лаже.

Не е лесно да се биде постојано мета на фотоапаратот кој ќе ги бележи моментите на родилтество - какво и да е тоа. Ваква среќа имаат и Холивудските татковци, деноноќно следени од папараците.

Освен ако имате дете кое е роден фото модел, веројатно се справувате со камера-фобична, секогаш во движење, силна личност. Со помалку фрустрации и повеќе забава може да дојдете до налик професионални фотографии кои ќе врадат за рамка. 

Родителството менува сѐ... особено кога се случува неочекувано и доаѓа во двојка. По многу години надевање дека ќе станат родители и страдање поради проблеми со плодноста, Бил Клајн и Д-р Џенифер Арнолд радосно го пречекаа посвоениот син Вил од Кина и сега екслкузивно им кажуваат на луѓето дека ќе посвојат 19-месечно девојче од Индија по име Зои.

Претерано заштитничките родители сакаат да ги заштитат свoите деца од повреда, болка, несреќа, лоши искуства и одбивање, од чувства кои би можело да ги повредат, од неуспех и разочарувања.

Подкатегории

 

 

 Pregnatol DHA MKD Lulka no2

 

 

  

ikonka

newsletter archive icon 2


Активностите на организацијата Лулка и на Платформата за поддршка на родители на предвреме родени деца ПремНова се одвиваат со поддршка и во соработка со Европската фондација за грижа на новородени (European Foundation for Care of Newborn Infants). EFCNI е првата паневропска организација која ги застапува интересите на предвремено родените деца и нивните родители.

 

Умбрела

 logo konceptmama